Program


THE NAMELESS STAR -DUNA FESzT
9

THE NAMELESS STAR -DUNA FESzT

The nameless star - A névtelen csillag

Egy vidéki kisvárosban, egy állomáson, ahol nem állnak meg a gyorsvonatok, a helyiek nyugalmas életét tönkreteszi egy „csillag” érkezése a „nagyvilágból”. A kaszinóból megszökött, jegy és okmányok nélküli külföldi a gazdagok mulatságának izgalmas és veszélyes miliőjét hozza magával.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 9. péntek, 19:00

The nameless star - A névtelen csillag

 

Egy vidéki kisvárosban, egy állomáson, ahol nem állnak meg a gyorsvonatok, a helyiek nyugalmas életét tönkreteszi egy „csillag” érkezése a „nagyvilágból”. A kaszinóból megszökött, jegy és okmányok nélküli külföldi a gazdagok mulatságának izgalmas és veszélyes miliőjét hozza magával. Egy félénk csillagásztanár karjaiban Mona szerelemre lel. Az igazira. A kozmikusra. És a csillag nevet kap!

 

Mihail Sebastian legnépszerűbb darabja a „Névtelen csillag”. A „Névtelen csillag” című filmet először 1944-ben adták ki és állították színpadra. Mona, aki leszállt a vonatról, mert nem volt jegye, egyedül találja magát éjszaka, egy hegyvidéki vidéki városban. Bár divatosan öltözött, nincs pénze és nincs hol éjszakáznia. Szerencsére Marin professzor meghívja, hogy maradjon a házában, amíg ő egy barátjánál alszik. Hamarosan vonzalom támad kettejük között. Marin, aki rajong a csillagászatért, felfedi, hogy felfedezett egy csillagot, amely nem kerül át egyetlen csillagképre sem. Szerelmi kapcsolatukat azonban hamarosan összetöri Mona barátja, Grig érkezése. Vajon Mona úgy dönt, hogy visszatér előző életéhez a városban, vagy nyugodtabb életet akar Marinnal?

 

Ajánlatunk


A szabadságvágy mindenkiben él, sőt, az ember létezésének alapvető feltétele. Az ember időtlen törekvése a boldogságkeresés, ami saját életünk irányításából fakad. Erre törekszik egy, a hivatására ráunt király, VII. Olivér is. De mit tegyen, ha semmi máshoz nem ért? Hát játszik… Eljátssza, hogy forradalom van, eljátssza, hogy el kell hagynia a trónt, megpróbálja eljátszani a zsiványt, de az nem megy. Azonban közbelép a sors, így ismét játszhat, ezúttal önmagát. Az előadás Szerb Antal regényét dolgozza fel, előtérbe helyezve Sanoval, a festő szemszögét, aki mindezt vászonra álmodja, és mindvégig segíti a királyt az útkeresésében.

A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép. Minden idők egyik legikonikusabb hazai rockalbuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vált. „A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem, és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának. A felvételek kezdete előtt „csak” a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának - tudják, egy A-moll vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes... Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt, anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad” – emlékszik vissza Hobo. Megjelenésekor a lemez a ritka koncertalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.

A clevelandi operaházba világhírű olasz tenor érkezik Otello szerepére. Az igazgató és titkára lélekben már az esti bankettre készülnek, ahol kiválóan lehet pezsgőzni és flörtölni, amikor beüt a krach. A nagy Tito Merelli helyére be kell ugrani, és a lámpalázas Max az egyetlen elérhető tenorista..

Ajánló


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés,…

Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

Az abszurd színháza. A Strip-Tease, két egyszerű üzletemberről szól: Mr. 1 és Mr 2, akiket egy nap rajtaütésszerűen kergetnek be…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!