Program


Figaro házassága

Figaro házassága

Figaro, Almaviva gróf komornyikja és Suzanna, Rosina grófné szobalánya, össze akarnak házasodni. A gróf hevesen udvarol Suzannának, Figaro menyasszonyának..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 23. szombat, 18:00

Figaró házassága

Figaro, Almaviva gróf komornyikja és Suzanna, Rosina grófné szobalánya, össze akarnak házasodni. A gróf hevesen udvarol Suzannának, Figaro menyasszonyának.
A történet sokaknak ismerős lehet, 2014-ben prózai változatban mutattuk be a Kisfaludy teremben. Ezúttal az operát állítjuk színpadra, a Co- Opera társulás tagjaival együttműködésben.

Szereposztás:
Almaviva gróf           KOVÁCS ISTVÁN / HAJA ZSOLT / KENDI LAJOS
Rosina grófné           FODOR BEATRIX / SCHNÖLLER SZABINA / RÁLIK SZILVIA
Suzanna                 RÁCZ RITA / KESZEI BORI / BORDÁS BARBARA
Figaro                     PATAKI BENCE / CSEH ANTAL / KISS ANDRÁS
Cherubino               MESTER VIKTÓRIA / KÁLNAY ZSÓFIA
Bartolo                    BUSA TAMÁS / BÁTKI FAZEKAS ZOLTÁN
Basilio                    BALCZÓ PÉTER / LAKI PÉTER / BIRI GERGELY
Marcellina               LÁZIN BEATRIX / FARKASRÉTI MÁRIA
Don Curzio              TAKÁCS ZOLTÁN
Barbarina                 NÉMETH-NAGY JOHANNA / SZABÓ ALEXA
Antonio                   SCHWIMMER JÁNOS / LABORFALVI SOÓS BÉLA

Közreműködik a Győri Nemzeti Színház zenekara és énekkara.
A Győri Nemzeti Színház és a Co-Opera koprodukciójában valósult meg.
             
Díszlettervező: KHELL CSÖRSZ
Jelmeztervező: BENEDEK MARI
Súgó: VLASICS RITA
Ügyelő: KARÁCSONY ANGÉLA
Rendezőasszisztens: TAKÁCS ZOLTÁN
Karigazgató: BALOGH ESZTER
Korrepetitor: MEDVECZKY SZABOLCS
Játékmester: TÓTH ERIKA és MAGYAR GYÖRGY
Karmester: MEDVECZKY ÁDÁM és SILLÓ ISTVÁN
Rendező: SZABÓ MÁTÉ
Producer: DR. VADÁSZ DÁNIEL

Az előadás időtartama szünettel együtt körülbelül 3 óra 25 perc.

Ajánlatunk


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

Az EternalGames – A Végtelen játékai című előadásunk egy aktuális témán keresztül szólítja meg a fiatal generációt: az elektronikus eszközök mindennapi használata és ennek hatása a gondolkodásra, valamint a fizikai egészségre. Főhőseink Julcsi és Marci, két fiatal, akik Győrben az Epres utcában élnek. Julcsi készül a közelgő felvételijére, a város egyik legerősebb gimnáziumába, míg Marci játszik. A konzolján. Egész nap. Igaz, a családjukban sincs minden rendben… Talán ezért kérte meg Julcsi és Marci édesanyja Ilma mamát, hogy amíg távol van, vigyázzon a gyerekekre, és meséljen nekik. Aztán a történet egészen furcsa fordulatot vesz, fiatal hőseink egy új, ismeretlen és izgalmas világba lépnek át. Julcsi és Marci útját szamuráj harcosok, névtelen katonák és boszorkányok keresztezik, hogy a Végtelenség Birodalmát uraló Királynőhöz érve kiderüljön, vajon hőseink vissza tudnak-e térni a valóságba? Kísérjük őket együtt az útjukon a Győri Nemzeti Színház legújabb ifjúsági előadása során! Tartsanak velünk!

Az élet óriási kihívásokat tartogat mindannyiunk számára. Ezek sokszor nagyon fájdalmasak, mert elfogadásuk, feldolgozásuk korántsem egyszerű. Amikor a hozzánk szinte legközelebb álló, szeretett ember egyszerre megváltozik, elváltozik, mert a Jóistentől kapott, a legnagyobb csodákra képes és egyben legbonyolultabb szerve lassan és szelíden összeomlik, akkor bennünk is felfordul minden, szeretetünk, türelmünk, ragaszkodásunk küzdeni kezd a félelmetes ismeretlennel, minden, ami volt és minden, ami lesz új értelmet kap, és azt kívánjuk, bárcsak semmissé lenne mindaz, ami hirtelen szorongássá, rettegéssé, fájdalommá vált bennünk. Ilyenkor végtelen hitre, bölcsességre, feltétlen szeretetre, józan békére kell törekednünk, hogy túléljük a túlélhetetlent... A szerző és a színdarab jogainak képviselője az Agence DRAMA – 24 rue Feydeau, 75002 PARIS www.dramaparis.com. A magyarországi partner: Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.hofra.hu). Műsoridő: 2 óra 15 perc

Ajánló


Az abszurd színháza. A Strip-Tease, két egyszerű üzletemberről szól: Mr. 1 és Mr 2, akiket egy nap rajtaütésszerűen kergetnek be…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!