Program


A sevillai borbély

A sevillai borbély

opera
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 10. kedd, 17:00

Rossini állítólag tizenhárom nap alatt írta meg élete legsikeresebb művét, melynek nemcsak zenéjét szerezte, hanem a libretto kialakításában is aktívan részt vett. A téma nagyon népszerű volt a korban, Mozart és Paisiello is feldolgozta.
A Co-Opera fő célkitűzése operák koprodukcióban történő bemutatása.  Az együttműködés egyszerre művészeti és gazdasági jellegű. A 2017-18-as évadban létrejövő Rossini opera 5 előadóművészeti szervezet - a Szentendrei Teátrum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház, a Győri Nemzeti Színház és az Operettissima Non-profit Kft. - együttműködésének gyümölcse.

Szereposztás:

Figaro                     KENDI LAJOS / BALLA SÁNDOR
Almaviva gróf           BALCZÓ PÉTER / RAB GYULA / HANCZÁR GYÖRGY
Rosina                    MESTER VIKTÓRIA / KÁLNAY ZSÓFIA / KOVÁCS ÉVA
Basilio                    KOVÁCS ISTVÁN / BUSA TAMÁS / PATAKI BENCE
Bartolo                    BÁTKI FAZEKAS ZOLTÁN / KISS ANDRÁS / CSEH ANTAL
Berta                      LÁZIN BEATRIX / FRANKÓ TÜNDE
Fiorello                   SCHWIMMER JÁNOS
Őrtiszt                    SZABÓ BALÁZS
Ambrosio                EISENBACHER BALÁZS


Közreműködik a Győri Nemzeti Színház zenekara és énekkara.
A produkció a Szegedi Nemzeti Színház, a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft., a Budapesti Operettszínház az Operettissima Nonprofit Kft. és a Győri Nemzeti Színház együttműködésében valósult meg.
             
Díszlettervező                     SZÉKELY LÁSZLÓ
Jelmeztervező                     RÁKAY TAMÁS
Súgó                                  VLASICS RITA
Ügyelő                               KARÁCSONY SZILVESZTER
Rendezőasszisztens           HORVÁTH MÁRTA
Karigazgató                        BALOGH ESZTER
Korrepetitor                        MEDVECZKY SZABOLCS
Játékmester                       PÁNYIK TAMÁS és MAGYAR GYÖRGY
Karmester                          MEDVECZKY ÁDÁM és SILLÓ ISTVÁN
Rendező                            KERO ®

Ajánlatunk


A clevelandi operaházba világhírű olasz tenor érkezik Otello szerepére. Az igazgató és titkára lélekben már az esti bankettre készülnek, ahol kiválóan lehet pezsgőzni és flörtölni, amikor beüt a krach. A nagy Tito Merelli helyére be kell ugrani, és a lámpalázas Max az egyetlen elérhető tenorista..

Az abszurd színháza. A Strip-Tease, két egyszerű üzletemberről szól: Férfi A-ról és Férfi B-ről, akiket egy nap rajtaütésszerűen kergetnek be egy üres terembe, ahol időnként egy nagy, fenyegető kéz ruhadarabjaiktól fosztja meg a két eltévedt alakot, mígnem csupán a fehérnemű marad rajtuk. A két férfi megpróbáltatásainak forrása nem egyértelmű. A kéz mögött rejtőző láthatatlan arc utasításait követő két ember problémája nem a mindenkori hatalom jelenléte, sokkal inkább az önálló gondolatok hiánya, valamint a bennük kavargó kérdések visszafojtottsága. Az előadás a probléma plasztikus megtestesüléseként szólítja közös párbeszédre nézőit.

Egy színpadi előadás, amelyet hatalmas sikereket megélt film hívott életre. Az Esőember a szeretet felé vezető útról szól, arról a felszabadulásról, amit a materialitás levetkőzése jelent. Két egymásra utalt testvér közös úton indul el. Charlie ugyanis apja halála után nemcsak azt tudja meg, hogy mindössze néhány rózsabokor és egy rozzant autó az öröksége, hanem megismeri a hárommillió dollárnyi vagyonra szert tevő örököst is, aki nem más, mint az eltitkolt, intézetben élő Savant-szindrómás bátyja Raymond. A pénz megszerzésének reményében gyámságot vállal felette, majd kezdetét veszi közös életük.

Ajánló


A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés,…

Az EternalGames – A Végtelen játékai című előadásunk egy aktuális témán keresztül szólítja meg a fiatal generációt: az elektronikus eszközök…

A Kantharosz Gála Magyarország egyik legnagyobb jótékonysági borárverése és koncertje. Jóságból születő társadalmi esemény, mely ünnep zeneszeretőknek, a bor szerelmeseinek,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!